5 težkih kovin katerim se je bolje izogibati

Utrujenost, razdražljivost, Alzheimerjevo bolezen, motnje hormonskega sistema, depresijo in anemijo povezujejo z možnostjo zastrupitve s težkimi kovinami- akumulacijo težkih kovin v mehkih tkivih telesa. Zastrupitev s težkimi kovinami je veliko pogostejša kot si ljudje mislijo. Večina bo verjetno odgovorila,da to za njih ne velja- toda pomislite malo.  Ste morda  uživali veliko morskih rib, ste uživali kontaminirano pitno vodo, ste delali v farmacevstki industriji ali v poljedeljstvu, ali bili cepljeni. Potem obstaja veliko verjetnost , da ste prejeli količino toksičnih kovin. Problem težkih kovin je, da se počasi akumulirajo v organizmu in povzročajo nepopravljivo škodo. Simptomi so lahko v začetku blažji, tako da ljudje ne vedo vzroka svojih težav, ko pa se ga zavedo, je večkrat  že prepozno. Najbolje se jim je izogniti. 

Živo srebro-nevrološki toksin

Je ena naj problematičnih težkih kovin, ki jo imamo vgrajeno v ustih, dobimo jo  s cepljenjem, uživamo jo v ribah. Amalgamske zalivke- se pri nas sicer ne uporabljajo več, srebrne plombe, ki smo jih imeli vsi nekoč v ustih, so namreč mešanica srebra, bakra in živega srebra. Po poročilu  ameriškega združenja zobozdravnikov so še vedno priznane kot varne zalivke. Vendar pa raziskave kažejo, da ima  95 % Američanov, ki imajo bolezni centralnega živčevja (MS, epilepsija, paraliza, migrene) srebrne zalivke. Torej, ali bi si želeli imeti tako močan nevrološki strup v ustih ? 

Cepiva

Thimerosal se kljub priporočilom organizacije ameriške akademije za pediatrijo, naj se živo srebro  čim prej  umakne iz cepiv, še vedno uporablja  kot konzervans v številnih cepivih vključno s cepivom proti  Hepatitisu B, Tetanusu, diphtheriji, pertussis. V zadnjih letih opažajo porast autizma in drugih nevroloških motenj, na primer  motnje koncentracije,  ki se že približujejo obsegu epidemije. Številni znanstveniki menijo, da je delno odgovorno tudi cepivo z živim srebrom. Domnevajo, da je zmožnost otroškega organizma za izločanje živega srebra manjša.

Ribe

Oceani so vedno bolj onesnaženi z industrijskimi onesnaževalci med katere sodi tudi živo srebro.  Morske ribe in gojene ribe pojedo toksične kemikalije in jih shranijo v tkivih. Večja kot je riba, več toksinov vsebuje. Ljudje, ki redno uživajo ribe imajo višje koncentracije živega srebra kot tisti, ki jih ne uživajo. Med morskimi ribami so edino sardele brez živega srebra verjetno zato, ker so tako majhne. Tisti, ki uživajo ribje olje kot  dodatek (Omega 3) naj se dobro pozanimajo o čistosti Omega 3 dodatka iz morskih rib. Da bi bili povsem varni pred živim srebrom  se lahko poslužimo rastlinskih virov Omega 3 , za katere  znanost šele sedaj potrjuje, da so bili zanemarjeni in da prav tako koristno vplivajo na srce  in ožilje, kognitivne sposobnosti in kožo.  

Svinec

Ljudje smo na veliko načinov izpostavljeni svincu. Med glavne vire svinca se uvrščajo barve, goriva s svincem,  voda onesnažena s svincem , proizvodi iz gume. 

Aluminij

Tudi aluminij se absorbira in kopiči v organizmu. Aluminij povezujejo z resnimi obolenji kot so osteoporoza, hude nervoze,  anemija, glavoboli, slabše delovanje ledvic in jeter , težave z govorom in  izgubo spomina. Pri bolnikih, ki so umrli za Alzheimerjevo boleznijo so v možganskih živčnih celicah odkrili 4 x večjo količino aluminija od povprečne prisotne količine.

Kje vse se nahaja aluminij?

Antiprespiranti vsebujejo aluminij, ki nato prodre v naš organizem. Bolje se jih je izogibati in uporabljati  trdo milo z deodorantnim delovanjem in vodo. Tudi namesto deodorantov je bolje uporabljati le naravna  deodorantna  mila. Čista naravna kozmetika, ki ne uporablja kemičnih snovi, je najboljša.

Posoda iz aluminija : posoda sicer ni tako problematična kot gornja vira aluminija, ampak bolje se ji je izogniti in uporabiti 100  odstotkov neškodljivo posodo.

– Aluminijaste folije 

Folije za shranjevanje živil prav tako vsebujejo aluminij, ki lahko preide v živila. 

– Zdravila brez recepta (protibolečinska, vnetja, proti driski )

– Geli za tuširanje

Pecilni praški – večina vsebuje aluminij kot dodatek

Rafinirani izdelki (moka, pečeni izdelki, navadna kuhinjska sol)

Kadmij

Kadmij lahko najdemo v hrani, vodi in cigaretnem dimu.  Znano je , da je rakotvoren na dvojni način; prvič poškoduje DNA direktno in drugič moti  DNA pri popravilu nastale škode in preprečevanju nastanka  raka. Ljudje so izpostavljeni kadmiju skozi hrano , pa tudi skozi vodo, ki jo pijejo. Lahko ga tudi vdihavajo v bližini sežigalnic  smeti , proizvodnje baterij, v bližini livarn. Kadmij je prisoten v cigaretnem dimu , kajenje namreč podvoji dnevni vnos te težke kovine. Dolgotrajna izpostavljenost kadmiju prispeva k bolezni ledvic, visokem krvnem pritisku, poškodbi pljuč in poškodbi  živčevja in možganov. 

vir: Dr. Joseph Mercola with Rachael Droege

 

6 koristi detoksikacije  

Detoksikacija pomeni proces, ki spremeni strupene substance iz našega okolja, prehrane, pa tudi strupene snovi, ki nastajajo v samem organizmu v  neškodljive snovi, ki so nato izločene. Najbolj komplicirani detoksikacijski proces je potreben za odstranjevanje težkih kovin kot so svinec, živo srebro, kadmij, nikelj, arzen in aluminij.  Te težke  kovine povzročajo hude nevrološke motnje, motnje v proizvodnji belih in rdečih  krvnih celic, motnje v srčnem ritmu. Težke kovine se akumulirajo v mehkih tkivih.

Odkrijte stalno in učinkovito metodo odstranjevanje strupenih snovi iz organizma

Zakaj bi najprej zboleli, da bi zopet postali zdravi, ko lahko preprečite številne motnje s pitjem čaja, ki išče in uničuje  proste radikale, odstranjuje strupe, odpadne snovi v črevesju, ožilju, na sklepih, živčevju.

Kateri so našo organi, ki opravljajo detoksikacijo ?

To so jetra, črevesje, žolčnik, pljuča, koža, limfa in kri. Vsi so udeleženi v procesu odstranjevanja strupenih snovi in odpadkov.  Dejstvo pa je, da ti organi niso bili zasnovani za tako močno onesnaženo okolje, kot ga imamo danes. V današnjem času, ko je svet poln strupenih snovi, so ti organi preobremenjeni in morajo dnevno predelati ogromne količine organizmu škodljivih snovi. Ob dejstvu, da našemu organizmu niti ne pomagamo v tej smeri, da bi ga oskrbeli s kvalitetnimi hranilnimi snovmi, ki omogočajo njihovo delovanje, je situacija še hujša. Predstavljajte si delavce, ki  trdo delajo  v slabih pogojih in ne dobijo niti dovolj kvalitetne hrane. Posledice so slabša delovna zmogljivost in obolevanje za raznimi boleznimi.

Kratkoročne in dolgoročne posledice pa so številne:  

Nevrološke motnje kot Parkinsonova bolezen, Alzheimer, depresija,  shizofrenija, rak, hormonska neravnovesja, spremenjena presnova, motnje v endokrilnem sistemu, težave z  reprodukcijo (neplodnost), utrujenost (prehaja že v epidemijo), debelost, kronične virusne infekcije, alergije.

Kaj je namen detoksikacije ?

– zmanjšanje količine strupenih snovi in onesnaževalcev, razbremenitev organov, ki so zadolženi za detoksikacijo kot so jetra in ledvica

– promovirati zdravo prehranjevanje, vnos ključnih snovi za delovanje organizma, uživanje dodatkov, ki pomagajo organizmu, da se očisti. Detoksikacija je napor za organizem in ta potrebuje dovolj hranilnih snovi, ki podpirajo ta proces. 

Katere so najpomembnejše koristi detoksikacije :

– izboljšanje imunskega sistema

– uničenje  prostih radikalov

– pomoč organizmu v boju proti raku in proizvodnji zdravih celic  

– odstranitev sluzi, zamaškov,odpravljanje  vretja in vnetja v črevesju

– Očisti kri 

– olajša alergije

– boljša prebava 

– izboljša stanje kože

Poleg tega pomaga odpraviti naše odvisnosti od sladkorja (ogljikovih hidratov), soli, alkohola, odvisnost od nikotina, instant hrane(pice, hamburgerji). Detoksikacija pomeni močan zdravilni proces za naš organizem. S stalno detoksikacijo dosežemo tudi, da organizem izloči tudi stare toksine, ki so se nabirali v naših organih in v sklepih že od našega otroštva v obliki sluzi, raznih vnetij in poškodb. Šele ko naš organizem ni več obremenjen z odstranjevanjem strupov, lahko vse svoje sile usmeri v boj proti degenerativnim procesom, raku in na odpravljanje nastalih poškodb v organizmu.

Posted in članki and tagged , , .