Kako še drugače uživamo kokosov čips?

Kokosov čips lahko tudi pražimo. Za praženje potrebujete malo večji narezani kokosov čips (LOVE for KOKOS). Medtem ko pražite čips pazite, da postane topel, a ne sme se zažgati. Kokosovemu čipsu dodajamo začimbe. Lahko samo sol in nekaj sladkega. Lahko mu dodate cimet ali čili v prahu. Če ga boste solili začnite z majhno količino, dosolite lahko še vedno. Dobra sladila so kokosov sladkor, med ali javorjev sirup. Celoten postopek praženja traja le nekaj minut.Običajno ga pražimo na maslu, nekoliko posolimo, nato dodamo veliko žlico sladila, pražimo še minuto. Ne pozabite stalno mešati. Nato poskusimo in po potrebi, oziroma okusu, dodamo še soli, mešamo in nato odstavimo z ognja. Vse skupaj razporedimo po papirju za peko in počakamo da se ohladi. Opazili boste, da dobijo kosmiči izredno teksturo – hrustljavo in takoj topljivo v ustih. Če uporabljate sladilo, so kosmiči odlični kot vrhnja plast na pudingih, pitah in na sladoledu. Odlični so kot samostojen prigrizek. Če jim dodate pekoče začimbe (poper, čili, česen) so odlični kot topping na omletah, fritatah v juhah in drugje. Pa dober tek! Če vam ga slučajno še kaj ostane, ga ni potrebno hraniti v hladilniku.

Posted in recepti and tagged , .