Jesensko obarvana nedeljska slaščica - KORENČKOVA PITA

- 250g korenja (na tanko naribanega)
- 1 skodelica Omega&More kokosovega olja
- 4 jajca
- 200g Omega&More kokosovega sladkorja
- 150g moke (uporabili smo kokosovo, lahko tudi kamutova)
- 1žličko bio pecilnega praška
- 1 žličko bio vanilije v prahu
- 1 žlička cimeta

PREMAZ: zmešajte 250g bio nepasirane skute in 150g kisle smetane.

V skledi zmešajte kokosovo moko s pecilnim praškom in cimetom. V drugi skledi zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor. Dodajte jajca enega za drugim in vanilijo ter dobro premešajte z ročnim mešalnikom, da postane penasto. Dodajte malo moke (30-40g) v posodo z naribanim korenjem (ki ste ga naribali prej) in zmešajte skupaj, da korenje ne ostane na dnu sklede. Nato Izmenično dodajajte preostanek mešanice moke in korenja v posodo z jajci, oljem in sladkorjem ter dobro premešajte. Nato zmes razporedite po okroglem pekaču. Pecite v segreti pečici na 180C 40 min. Ko je pita pečena, pustite da se ohladi in jo nato prekrijte s skutinim premazom. Potresite s sesekljanimi orehi ali mandlji. Pito je zelo dobra tudi hladna iz hladilnika.

Dober tek! Bon apetit! Kali oreksi!

Posted in recepti and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *