Ocvrti kokosovi škampi s pekočo omako
Čas priprave: 15 – 20 minut

Za 2 osebi smo uporabili:
- 10 surovih škampov olupljenih
- ¾ skodelice bio kokosove moke
- ½ skodelice bio kokosovih kosmičev v trakovih
- 2 skodelici bio kokosovega olja za cvrtje
- 1/3 skodelice kokosove vode
- 1 celo jajce, ščepec soli

Za omako: 1 čajno žlico dobrega zenfa, 1 žlico chili omake nesladkane
Uporabite lahko tudi navadno tatarsko omako ali grški tzaziki

Stepemo jajce in sol, dodamo ½ kokosove moke in zmešamo. V preostali moki povaljamo škampe, jih damo v testo tako, da so popolnoma prekriti s testom. Nato jih povaljamo v kokosovih kosmičih. Razporedimo jih na krožnik tako da se ne dotikajo in jih damo za 5 minut v zamrzovalnik. Medtem pripravimo olje za cvrtje. Cvremo jih 2 - 3 minute in obrnemo, da so zlato rumeni z obeh strani. Odcedimo jih na papirju in položimo na liste solate. Prelijemo jih z vročo omako, ali dodamo tzaziki ali tatarsko omako.

Dober tek!