BIOLOŠKO KOKOSOVO OLJE

Kokosovo olje igra pomembno vlogo v pravilno uravnoteženi in s hranljivimi snovmi bogati prehrani. V preteklosti je bilo na slabem glasom zaradi nasičenih maščob, ki jih vsebuje. Danes pa vemo, da niso vse nasičene maščobe enake in da kokosovo olje ne vsebuje slabih trans maščobnih kislin, ampak ravno nasprotno, vsebuje veliko snovi pomembnih za naše zdravje. Ena ključnih lastnosti kokosovega olja je njegova obstojnost pri visokih temperaturah in je zato idealno olje za cvrenje, peko in praženje.

KOKOSOVO OLJE DAJE ENERGIJO IN OHRANJA VITKOST

Kokosovo olje se razlikuje od vseh ostalih nasičenih maščob, ki imajo dolge verige molekul po tem, da vsebuje v glavnem le srednje dolge verižne molekule, od tega 50 % lavrinske kisline. Kokosovo olje omogoča hitro presnovo in je odličen vir energije. Njegova prebava se začne že v ustih. Kokosovo olje daje približno 2,50 % manj kalorij kot ostale nasičene maščobe. Pogosto kokosovo maščobo imenujejo kar lavrinska maščoba, ker vsebuje 49 % nasičenih maščobnih kislin s srednje dolgo verigo. Danes je kokosovo olje zopet priznano kot zdrava maščoba, ki daje veliko energije in malo kalorij, stimulira presnovo in pomaga pri zniževanju telesne teže.

Kokosovo olje lahko uporabljate kot namaz, zaradi stabilnosti je primerno za cvrenje, dušenje in peko. Hrana pripravljena s kokosovim oljem je zdrava in odličnega okusa. Kokosovo olje je koristno za jetra, učinkuje na znižanje holesterola in izboljša presnovo maščob. S svojimi sestavinami ugodno vpliva na kožo.

Omega & More ponuja dve vrsti kokosovega olja:

  • Bio kokosovo olje brez vonja
  • Deviško hladno stisnjeno olje z aromo

Kokosovo olje brez vonja za vsakodnevno pripravo hrane in deviško kokosovo olje za tiste, ki obožujejo aromo in okus kokosa. Čeprav se obe vrsti olja lahko segrevata do visokih temperatur, je deviško olje bolje segrevati do malenkosti nižje temperature, da obdrži svoje optimalne lastnosti.

KOKOSOVO OLJE BREZ VONJA

Omega&More biološko kokosovo olje brez vonja je narejeno iz posušenega kokosovega jedra. Ta vrsta olja je idealna za pripravo tistih jedi, kjer aroma in okus kokosa nista pomembna. Aromo oziroma vonj odstranimo s paro pri temperaturi 100º C. Ta postopek je v skladu s strogimi pravili, ki veljajo za proizvodnjo biološke hrane, nikoli ne uporabljamo kemičnih snovi. Barva tega olja lahko odstopa zaradi naravnih lastnosti kokosa.

Hranilna vrednost na 100g: Energija 878 kcal, maščobe skupaj 99g, ogljikovi hidrati 0g, beljakovine 0g, vlaknine 0g, natrij 0g, lavrinska kislina 43,2g.


DEVIŠKO HLADNO STISNJENO KOKOSOVO OLJE Z AROMO

Biološko pridelano deviško kokosovo olje najvišje kakovosti je narejeno iz svežih kokosov na naši plantaži na Filipinih. Celoten proizvodni proces, od gojenja kokosovih palm pa vse do obiranja kokosovih orehov, stiskanja in filtriranja najkvalitetnejšega olja, opravljajo lokalni izurjeni prebivalci.

Uporaba kokosovega olja:
– zdrava prehrana
– za peko, cvrenje in kuhanje
– za sladice
– namaze
– vlažilno in masažno olje za telo
– za nego otrok
– za nego las
– za nego kože
– zobna pasta
– slaščice

Neto količina: 500 ml (450g) in 2220 ml (2000g)

Članek o dobrodejnih učinkih kokosa in kokosovega olja znane strokovnjakinje za maščobe in nutricionistke, Dr. Mary G. Enig, si lahko preberete tukaj
http://www.coconutoil-online.com/coconut_info_links.html