PERFECT BALANCE

Mešanica olj Perfect Balance je optimalna mešanica 8 ekološko pridobljenih, nerafiniranih in certificiranih olj, ki vsebujejo Omega 3,6 in 9 maščobne kisline. To olje izpolnjuje najvišje kriterije, ki jih lahko imamo glede olj, kar se tiče okusa, kvalitete, načina polnjenja ter odnosa do okolja. Omega 3 so esencialne maščobne kisline, ki jih naše telo ne more samo proizvesti, zato jih mora dobiti s hrano. Potrebne so za srce, vid, možgane in živčevje. Naša mešanica z imenom Perfect Balance (optimalno ravnovesje) je bila razvita v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki za prehrano, pionirjev na področju proizvodnje olj v Kanadi in Ameriki. Olje je polnjeno v posebnih pogojih in je zaščiteno pred svetlobo in toploto s temnim steklom.

Sestavine:  

  • Laneno olje
  • Sončnično olje
  • Sezamovo olje
  • Olje iz borage in svetlinovo olje
  • Bučno olje
  • Kokosovo olje
  • Riževo olje (iz ovojnice riža)

 

 

Ta mešanica olj je pridobljena z mehanskim stiskanjem po hladnem postopku v optimalnih pogojih, brez svetlobe in pri nizki temperaturi. Olje je polnjeno v steklenice brez prisotnosti kisika in ne vsebuje trans maščobnih kislin. Ta edinstveni postopek zagotavlja olju maksimalno obstojnost, prehransko vrednost in optimalno svežino. V največji možni meri so sestavine iz biološke pridelave, kar je tudi garancija, da niso iz genetske pridelave. Nobeno izmed olj ni bilo obdelano s kemičnimi snovmi, uporabljeni niso bili kemični ali sintetični dodatki. Omega & More Perfect Balance olje je polnjeno v steklenice iz temnega stekla, ki ščiti občutljive maščobne kisline pred svetlobo in kisikom.

Uporaba: Mešanica ima odličen okus po orehih, vendar ni grenkega okusa. Zaradi tega je Perfect Balance odličen na solatah in kuhani zelenjavi, v jogurtu, s starim sirom, v zelenjavnih in sadnih sokovih, ali po italijansko - samo na koščku kruha. Zaradi občutljivosti maščobnih kislin na visoke temperature, ga nikakor ne smemo segreti nad 40 C. Ta mešanica olj ni primerna za kuhanje, pečenje in cvrtje. V te namene uporabljajte stabilne maščobe kot so kokosovo olje ali maslo.

Pakiranje: Perfect Balance olje je polnjeno v posebnih pogojih (brez svetlobe in kisika), da obdrži najboljšo kvaliteto sestavin. Steklenica je iz temnega stekla, ki ščiti dragocene sestavine pred svetlobo.

Neto količina: 250 ml

Prehranske vrednosti za 100 ml: Vitamin E 13,5 mg; večkrat nenasičene maščobe (Omega 3 - 40 g, Omega 6 - 20 g; Omega 9 -20 g), Gama linolenska kislina 190 mg.

Hranilne vrednosti na 100g: Energijska vrednost (KCal) 817; Maščobe 11,5g; Nenasičene Maščobe 80g